Головна » 2019 » Липень » 25 » 30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми
14:20
30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

   

Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми.

Незважаючи на те, що ми живемо у 21 сторіччі, торгівля людьми й досі залишається однією з найбільших проблем в сучасному світі.

Злочин «торгівля людьми» зазвичай прихований. Його жертви не хочуть згадувати й переповідати пережиті ними жахіття. Немає вікових обмежень для постраждалих осіб. Торгівля людьми не визначає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів.

Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя.

Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі, вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни, кожної громади.

В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми, зокрема соціальна, медична, правова, освітня та матеріальна.

Із заявою про необхідність такої допомоги слід звертатись до найближчих органів виконавчої влади за місцем проживання, а саме:

-до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (05761) 5-16-32.

Також можна звернутись:

- на безкоштовну Національну «Гарячу лінію» з питань міграції та протидії торгівлі людьми 0 800 05 501 або 527,

- на національну "гарячу лінію" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)

 

Для довідки: Понад 500 осіб в Україні офіційно визнані жертвами торгівлі людьми в період із 2012 до 2018 року.

Про це йдеться в звіті Коаліції громадських організацій Мережі правового розвитку та Мережі хабів громадянського суспільства України.

«З 2012 до 2018 року 542 особи (536 громадян України й шість іноземних громадян) офіційно визнані жертвами торгівлі людьми, з яких 221 жінка, 267 чоловіків, 54 дитини».

З цієї кількості 300 осіб постраждали від трудової експлуатації, 131 – сексуальної експлуатації, 8 – змішаної експлуатації, у 10 осіб вилучені органи, 50 осіб втягнуті в жебрацтво, 10 дітей продані, одна людина постраждала від сурогатного материнства, 32 людини втягнуті в злочинну діяльність.

«Найбільш імовірними країнами призначення для торгівлі людьми є Росія – 144, Польща – 35, Туреччина – 17, Чехія – 6, Італія, Іспанія та Білорусь – по 5 випадків кожна».

За даними дослідження, проведеного на замовлення Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

Переглядів: 271 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml