Головна » 2018 » Листопад » 13 » Бесіди про найдорожче – про життя дітей
15:29
Бесіди про найдорожче – про життя дітей

   Для батьків, вчителів, громадськості завжди актуальне питання правового виховання дітей. Як застерегти їх від хибного кроку? Як виховати відповідальними, законослухняними, свідомими громадянами? Як зберегти їх життя і здоров’я?

   В закладах освіти Зачепилівської селищної ради 5-9 листопада відбулися різноманітні заходи з профілактики правопорушень та запобігання дитячого травматизму. Педагоги потурбувалися, щоб вони були не нудним повчанням, а «живими», цікавими, яскравими, такими, що запам’ятовуються.

   Наймолодші учні Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ст. дивилися мультфільми на тему: «Правила безпеки та поведінки учнів». В класах пройшли години спілкування на правову тематику у різних формах – бесіди, круглі столи, перегляд інформаційних роликів тощо. До розмови долучилися і батьки: проведені батьківські збори з профілактики правопорушень, був запрошеним дільничний інспектор Шевченко О.Г.

   У Леб’язькій філії Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ст. дев’ятикласники взяли участь у диспуті «Діти: злочин і кара», переглянули фільм «Неповнолітні в’язні»: як живуть діти в українських колоніях?» 8 і 9 класи залучені до анкетування на тему «Проблема злочинності серед підлітків». У 6 – 7 класах проведена бесіда «Безпечне поводження в інтернеті. Кібер-булінг» та «Соціальне здоров’я». Проведені батьківські збори «Відповідальність батьків за виховання дітей».

    В Сомівській філії Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ст. проведені години спілкування у І-ІІІ ст. «Ще раз про правила поведінки», «Наш клас повинен дружити», «Знаємо свої права – виконуємо свої обов’язки». В рамках проведення Єдиного дня правових знань відбулася зустріч учнів з провідним спеціалістом ССД Зачепилівської РДА Гукайло І.П. та начальником сектору превенції Зачепилівського ВП ГУНП в Харківській області Лисенко Є.О.

    В Бердянському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» проведені тематичні години спілкування,  загальношкільні батьківські збори на тему «Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх». Батьки ознайомлені з презентацією на тему «Правопорушення і відповідальність» та з підсумками проведення рейду «Місце знаходження дітей у вечірній час». Для старшокласників проведений творчий батл «Хочу, щоб світ став добрішим».

     В Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст. педагогом – організатором та учнями 11 класу проведено  профілактичні виховні заходи з учнями 5- 11 класів щодо попередження насильства над неповнолітніми та захисту їх прав «Булінг та кібербулінг, шляхи і наслідки». В 7 класі проведено виховну годину на тему   «Як уникнути суперечностей і запобігти конфліктам». Проведені батьківські збори на правову тематику щодо відповідальності батьків за поведінку дітей у випадку нанесення ними травм і ушкоджень.

     Сподіваємося, що ці заходи сприятимуть формуванню правової культури та безпечної поведінки наших учнів.

Переглядів: 449 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml