Головна » 2018 » Листопад » 30 » До витоків педагогічного генія А.С. Макаренка
11:29
До витоків педагогічного генія А.С. Макаренка

29 листопада 25 учнів закладів освіти Зачепилівської селищної ради у супроводі методиста відділу освіти, молоді та спорту Коломієць Л.В., вчителів, батьків, представника Зачепилівського відділення поліції Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області відвідали музей видатного українського педагога А.С. Макаренка в сел. Подвірки Дергачівського району Харківської області, що розташований поряд зі створеною ним Куряжською виховною колонією. Музей вразив своєю архітектурою, багатою та змістовною експозицією, що дозволило у повній мірі «зануритися» в епоху 20-30 років XX сторіччя. Учні дізналися про життя, педагогічну та літературну діяльність А.С.Макаренка. Його успіх у вихованні складних підлітків був феноменальним. Він успішно працював з тими дітьми, яких інші вчителі та батьки вважали цілком некерованими та навіть більше – втраченими для суспільства. Секрет у тому, що Антон Семенович вдало поєднав гуманістичні принципи виховання та ідею повноцінної трудової діяльності. При цьому дитина була не стільки об’єктом виховного процесу, скільки його повноцінним учасником.

Учні переглянули фільм про функціонування колонії як виправного закладу, дійшли висновку, що краще бути законослухняними та відповідальними громадянами.

Дорослих же надихнули слова видатного педагога: « Виховує все: люди, речі, явища, але перш за все та довше за все – люди. З них на першому місці – батьки та педагоги». І ще: «Наші діти – це наша старість. Правильне виховання – це наша щаслива старість, погане виховання – це наше майбутнє горе, сльози, вина перед іншими людьми, перед усією країною».

Переглядів: 533 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml