Головна » 2019 » Лютий » 18 » На часі морально-етичне виховання підростаючого покоління
16:05
На часі морально-етичне виховання підростаючого покоління

         Головним обов’язком учителя, у контексті проблеми морального виховання,  є утвердження в здобувачів освіти  принципів загальнолюдської моралі; виховання в них поваги до батьків, старших за віком, до народних традицій та звичаїв, національних і культурних цінностей  нашого народу;  державного й соціального устрою; підготовка їх до свідомого життя в дусі взаєморозуміння, миру, злагоди.

         Нажаль,  в сучасній школі серед дітей чимала кількість із досить стійкими негативними й нездоровими нахилами, що віднаходять своє проявлення у різних негативних вчинках та діях, зокрема в явно умисних порушеннях норм та правил поведінки, в ігноруванні обов’язкових вимог вчителя тощо.

         13 лютого 2019 року,  в приміщенні Миколаївської  ЗОШ І-ІІІ ступенів, відбувся практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи, педагогів – організаторів, керівників ШМО класних керівників. Поділитися досвідом роботи з  морально-етичного виховання запропонувала  Чуб Тамара Миколаївна, вчитель української мови та літератури, класний керівник 5 класу цього закладу.

         Звертаючись до багаторічного досвіду роботи, Тамара Миколаївна зазначила, що морально-етичного виховання є одним із пріоритетних напрямів  виховної діяльності в освітньому закладі і ступінь його високої оцінки визначається такими моральними категоріями, як  добро, толерантність, радість, милосердя, співчуття, тобто всі ті якості за допомогою яких оцінюються поведінка і вчинки людей, життєві явища та події.

         Учасники семінару долучилися до інтерактивних вправ із застосуванням різних форм роботи, переглянули відеофрагменти  виховних заходів у 5 класі, під час яких відбувається соціальний та духовний саморозвиток дітей, формування в них  громадянських та патріотичних якостей особистості.      

         А на закінчення семінару, Тамара Миколаївна презентувала власний  посібник «Людина починається з добра» з  розробками виховних заходів з морально-етичного виховання  для широкого педагогічного загалу та   подарувала кожній школі по декілька друкованих примірників.

Переглядів: 373 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml