Головна » 2021 » Вересень » 30 » Обласний семінар з підвищення якості освіти
14:48
Обласний семінар з підвищення якості освіти

24 вересня у місті Харків під головуванням головного спеціаліста відділу взаємодії з місцевими органами влади директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивноїх освіти Міністерства освіти і науки України Катерини Таранік-Ткачук відбувся науково-практичний семінар-нарада «Національний освітній технопарк з підвищення якості освіти: від моделі до втілення», в якому взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Зеленський та директор Комунальної установи «Зачепилівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Олена Корінна.

На заході обговорено дорожню карту створення та функціонування національного технопарку з підвищення якості освіти на Харківщині.

24 червня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет презентував модель Національного технопарку з підвищення якості освіти під час Всеукраїнської стратегічної сесії «Освіта України – 30. Національний технопарк з підвищення якості освіти» в м. Харків. Основна мета заходу – трансформація національної системи освіти, розбудова Нової української школи та забезпечення якісної та доступної освіти. Авторами та реалізаторами ідеї є творчий колектив науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» та Науково-дослідний інститут експериментальної дидактики Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди.

«Еліту має готувати еліта. Педагогічні працівники мають реально стати професійною елітою, яка готуватиме еліту інтелектуальну. Маємо певні досягнення в цій царині, ректори діляться досвідом, який має кожен із них. Важливим напрямом діяльності педуніверситетів є зміцнення партнерства між громадами, бізнесом, владою, що значно впливатиме на зміст, процес і результати професійної педагогічної освіти. Такий підхід також відповідає ідеям технопарку», – зазначив Міністр.

Переглядів: 128 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml