Головна » 2019 » Червень » 3 » Прес-реліз "Зваблення дітей у мережі – як уважним дорослим впоратися з новим викликом"
13:58
Прес-реліз "Зваблення дітей у мережі – як уважним дорослим впоратися з новим викликом"

17 травня 2019 року, Київ

Для розповсюдження

Контактна особа – Олександра Заруцька,

 

zarutska@ccf.kiev.ua

 

Прес-реліз

Зваблення дітей у мережі – як уважним дорослим впоратися з новим викликом

«За оціночними даними Ради Європи, кожна п’ята дитина в Україні стикається з сексуальним насильством у різних формах, говорить Наталя Федорович, заступник Міністра соціальної політики України. Цей досвід може залишити травму на все життя. І сьогодні чи не найбільше ризиків зосереджено в Інтернеті. Адже анонімна мережа – ідеальний простір для зловмисників, а вік користувачів мережі щороку знижується: погляньте на цифри».

Дослідження фіксують постійне зростання кількості випадків спокушання в мережі, або грумінгу.[1] Ідеться про ситуацію, коли зловмисники за допомогою маніпуляцій схиляють дітей до створення матеріалів еротичного характеру, а іноді до реальних зустрічей та сексуального використання.

«Майже чверть європейських підлітків (23,1%) зізнаються, що зустрічалися з дорослими, з якими познайомилися в Інтернеті,  при цьому третина з них нікому про це не розповідала![2] каже Тетяна Цюман, голова правління Фонду та експертка з протидії сексуальному насильству. Ми посилаємося на дані наших колег із Польщі, Великобританії, США, тому що у нас подібні дослідження не проводяться, однак Україна повторює всі європейські тенденції в мережі – а значить, виклики перед нами ідентичні».

І справді, третина дзвінків на Національну дитячу «гарячу» лінію в 2017–18 роках стосувалася небезпек в мережі Інтернет.

Та означає це, що можна заборонити дітям виходити в мережу, зав’язувати нові знайомства чи спілкуватися без нашого суворого нагляду? Якщо ідеться про підлітка – у жодному разі! Цим ви тільки зруйнуєте довірливі взаємини та поглибите ризик.

Натомість ми пропонуємо дорослим вивчити проблему, а дітей навчити правил безпеки, які будуть захищати краще за будь-які обмеження.

Переглядів: 381 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml