Головна » 2019 » Травень » 12 » Проведено заходи до Дня пам’яті та примирення Дня Перемоги над нацизмом в Європі
16:20
Проведено заходи до Дня пам’яті та примирення Дня Перемоги над нацизмом в Європі

Згідно з Указом Президента України № 99/2019 від 03.04.2019 «Про відзначенням у 2019 році Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України»  8 та 9 травня  заклади освіти Зачепилівської селищної ради долучилися до пам’ятно – меморіальних  заходів які проведені в населених пунктах  об’єднаної територіальної громади, спільно з представниками  місцевого самоврядування, первинних ветеранських організацій, громадськості, за участю ветеранів та дітей війни,  трудівників тилу.

            На початку травня  учителями історії, філології, класними керівниками та педагогами – організаторами  проведено з учнями виховні години, години спілкування, літературні 5-ти хвилинки, бесіди, уроки пам'яті, засідання «круглого столу», присвячені  героїчним сторінкам історії Другої світової війни.

            Шкільні бібліотекарі потурбувалися про оформлення в  бібліотеках  викладки  художніх творів, копій історичних документів, архівних фото, інших літературних джерел  присвячених подіям 1939-1945 років, підготували та провели бібліотечні уроки.

            7 травня в районному Будинку культури пройшов фестиваль сучасної української патріотичної пісні «Пісня єднає, на мир надихає!» присвяченої пам’яті вчителя історії Ю.М. Коновода, який трагічно загинув в зоні АТО, за участі учнів 5-11 класів Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Леб’язької філії.

            9 травня, під час районних  урочистостей  в  будинку культури, присутніх у залі вітали вихованці Зачепилівського дошкільного закладу (ясла-садок) «Ромашка» пісенними та хореографічними композиціями. У фойє в цей час працювала стендова виставка з фоторепортажами заходів закладів загальної середньої освіти, які демонстрували  систему їх роботи з військово-патріотичного, національного, морального  виховання,  формування у підростаючого покоління   громадянської  відповідальності, утвердження наступності  кращих традицій поколінь, глибокої поваги до минулого свого краю.

Переглядів: 258 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml