Головна » 2018 » Вересень » 10 » Старшокласники ЗЗСО Зачепилівської селищної ради зустрілися з Міністром оборони України та головою ХОДА
10:49
Старшокласники ЗЗСО Зачепилівської селищної ради зустрілися з Міністром оборони України та головою ХОДА

     

З метою військово-професійної орієнтації учнівської молоді, сприяння вибору військової професії й участі в конкурсному відборі на навчання до Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» у 2019 році за схемою підготовки «курсант» та з нагоди святкування Дня танкістів, на базі названого навчального закладу 08 вересня 2018 року проводився День відкритих дверей, участь в якому взяли і старшокласники закладів освіти Зачепилівської селищної ради у супроводі керівника методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» Падалка В.Л. та вчителя цього ж предмету Бердянського НВК Сизька С.Ю. 

       Під час заходів школярі були присутні на урочистостях, присвячених святкуванню Дня танкістів, взяли участь в екскурсії по території інституту, оглянули виставку сучасного озброєння та військової техніки, були присутні на демонстрації бою за участі особового складу вишу і техніки, присутнім продемонстрували практичний показ елементів бойової армійської системи. Учні мали змогу розглянути та потримати в руках таку стрілецьку зброю: АК-74, СГД, РКК, протитанкові гранатомети РПГ-22, РПГ-26, РПГ-7, переносні ПТРК-9 К 111 «Фагот». Ознайомилися з такими зразками бронетехніки: БРДМ-2, БТР-70, БТР-3 Е, БМП-1 та танками: БМ «Оплот», Т-64 М «Булат», Т-72. Учням була надана можливість поспілкуватися з кадетами та відвідати казармене приміщення для проживання, крім цього побачити військове тактичне містечко. Велике враження на присутніх справив стройовий вишкіл кадетів та курсантів військових закладів міста Харкова у супроводі військового оркестру Харківського університету повітряних сил ім. І.Кожедуба.

       У заходах Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» взяли участь та поспілкувалися з присутніми Міністр оборони України, генерал армії України С.Т. Полторак, голова Харківської обласної державної адміністрації Ю. О. Світлична, начальник військового інституту танкових військ, полковник О.В. Серпухов, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату, полковник Ю.Л. Калгушкін. То ж зачепилівським школярам випала нагода не тільки взяти участь в екскурсійній програмі, а й зустрітися з Міністром оборони України , головою ХОДА та військовими посадовцями області.

Переглядів: 393 | Додав: dmitriy_bataev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
http://zachosvitaotg.at.ua/sitemap.xml